STALKER ","

Web Site Counter

since;18 Oct 2010

02 September 2011

Selamat Hari Laye !

Assalamualaikum semua, sihat ? first of all aku ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. Maaf Zahir Dan Batin.please maafkann semua kesalahan aku terhadap korang. setiap manusia melakukan kesilapan right ? hihihi. so amacam raya korang tahun nie? best? duit raya masyuk tak ? berat badan naik tak ? hahaha :p

meyhh aku mulekan cerita akuuu. kalau takmoe dengar please tekan butan X kat tab atas nie. okayy malam raya tuhh aku with family berbuka puasa di rumah nenek aku sebelah mama. fyi, rumah nenek aku hanye di sebelah rumah aku je :) makan ketupat and kuah kacang yangg enak bangatt tuh. then lepas isyak main mercun ! oyeahh part yang aku suke. but aku hanye main pop-pop je. aku just tengok cousin aku main mercun yangg agak dangerous tuh.lagipun aku kan budak kecik lagi so bahaya main mercun. kalau pop-pop takpela :p 

first day raya yeah mase yang aku tunggukann ! bangunn pukul 6.30pagi untuk solat subuhh. then mama cakap disunatkan makan sebelum pergi solat raya. so aku pun makan ketupat and sambal kuah kacangg. sedapnyee ! then pukul 8 kiteorangg pun bertolak pergi masjid dengan berpakaian bajuu kurung yangg baruu gituh. tahun nie family aku bertemakan BLUE SKY. cewahhh. haha lepas habis 
solat raya balek and packing barang semua for Balik Kampung ! tapi sebelum itu kami sempat mengambil gambar family. kenangann wey berbaju biru :> then pergi umah nenek sebelah rumah untuk bersalam-salaman and bermaaf-maafan with atok,nenek and family paklong and family makngah. and semestinyaaaa dapat duit raya dari doranggg .tapi sayang paksu takde kat sinie kalau tak mesti duit rayaa lagiiii masyukkk ! (:
 thenn masa untuk balik kampunngkuu yang disayangi di Sabak Bernam, Selangor.  perjalanan mengambil masa 2 jam. disebabkan adanya kesesakan lalulintas lepas 4 jam baru kiteorang sampai. kerja aku dalam kereta tidur je la. yela nak buat ape lagi kan dalam kereta ? takkan nak bakar lemang kut :p sampai je sane dapat jumpe makcik pakcik cousincousinku yang disayangi. then makan makanan yang kiteorang bawak yela perut jadi lapar bile duduk dalam kereta lama sangat. petangg tuh pergi beraya. dari pagi sampai petang aku tak tukar langsung baju raya aku tuh. yela macam sayang je nak tanggalkan baju tuh dari badan aku. cehh padahal dah tanggal dah sebab panas punye pasal :p

hari raya kedua pukul 9 baru bangun sebab malam tadi lewat tiur sebab nak tengok cerita MANTRA punye pasal sampai habis. petang tuh pergi beraya lagi. and kalau korang nak tahu aku baru nak mandi dari pagi sebelum beraya tuh. haha tapi aku still wangi :p 
pergi beraya tapi duit raya langsung tak dapat. adoyyy. hahahaha :p
  and third day raya duduk dalam rumah je. melayan tetamu atok yang datang je. and malam tuh time to go home. hishh ingatkan nak balek hari jumaat tapi apekan daya baba nak balek awal. tak puas kot duduk kampung. hihihi. papepun raya tahunn the bestt yoooo ! tahun depan dah takley raya sakan sangat sebab nak SPM woeee ! takot la pulak :p saya rindu sama kawankawan saya. saya rindu sekolah. saya rindu minuman and makanan kantin. haha. sampai disinie sahaja coretan saya pada kali ini. semoga kita berjumpa lagi di masa akan datang. Assalamualaikum semua. 
p/s: i love my Big Family so much <3
Anis Sofea Ishak.

terima kasih kerana sudi membaca (:

1 ulasan:

  1. wah.. meriah nye family die.. hehe.. slmt hari raya.. ^^

    BalasPadam